keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Ota vastuu unelmistasi ja elämäsi suunnasta vuonna 2012 - aloita tänään!

Elämme tällä hetkellä maailmassa, jossa vastuun ottaminen ei ole itsestäänselvyys. Meillä itse kullakin on petraamista terveellisissä elämäntavoissamme, taloutemme voi olla täysin kontrolloimattomasti retuperällä emmekä välttämättä tiedä mitä oikeasti haluamme työltämme, parisuhteeltamme tai elämältämme yleensä. Muun muassa nämä asiat ovat niitä, joista me jokainen vastaamme elämässämme ihan itse. Usein päästämme kuitenkin monet näistä asioista täysin hunningolle. Mutta eihän vastuun ottamisen kyvyttömyys ole pelkästään yksityishenkilöiden ongelma. Jos seuraamme hetken iltauutisia, niin on helppo havaita, että jopa valtiotkin ovat toimineet viime vuosina vastuuttomasti. Ihmisethän ne toki näissäkin instansseissa päätöksiä tekevät…

Onko vastuun ottaminen sitten jollakin tavalla vaikeaa? Kykenemmekö me kaikki siihen vai vain onko se mahdollista vain meistä henkisesti rautaisimmille? Onko vastuun ottaminen epämiellyttävää ja vastenmielistä vai voiko siitä jopa nauttia? Jos – arvoisa lukijani – et usko jokaisen ihmisen kyvykkyyteen kasvaa, kehittyä ja oppia uusia taitoja sekä tapoja ajatella ja suhtautua asioihin, tekemiseen, olemiseen tai vaikkapa toisiin ihmisiin, kannattaa Sinun pysähtyä tarkistamaan omaa käsitystäsi. Väitän, että kykysi ottaa vastuu unelmistasi, elämästäsi, onnellisuudestasi ja velvoitteistasi on tässä tilanteessa pahasti rajoittunut.

Onko elämästä nauttiminen sitten vastuun ottamisen vastakohta? Ovatko jämäkät vastuun ottajat tiukkapipoisesti ja jäykästi elämäänsä suhtautuvia ja osaavatko he lainkaan nauttia elämästään? Tähän voi vaikuttaa toki moni asia mutta ihmisen onnellisuus sekä tyytyväisyys nykyhetkeen koostuvat paljolti vastuun ottamisesta omasta elämästään, unelmistaan ja velvollisuuksistaan – palanen kerrallaan. Toisinaan on tärkeää pysähtyä miettimään, milloin olet ollut todella tyytyväinen ja mitkä ovat niitä elämäsi onnellistavia asioita. Kun löydät näitä seikkoja sekä hetkiä, ota rohkeasti vastuu! Vastuun ottaminen on todellisuudessa vain pieniä valintoja joka päivä sekä rahtunen ajoittaista asennekasvatusta, jota tarjoilet itsellesi silkkihansikkain. Vastuun ottaminen on voimaannuttavaa, kasvattavaa, tuloksekasta ja lopulta todella vapauttavaa. Vastuun ottaminen auttaa meitä olemaan onnellisia!

Mieti, mitä vastuun ottaminen merkitsee Sinulle ja rohkaise itsesi.

Vastuullista, onnellista ja menestyksen täyteistä uutta vuotta 2012!

3 kommenttia:

 1. Ari-Pekka Lindberg kertoo mahtiasiaa tavoitteista: http://toiminnallinen-harjoittelu.blogspot.com/2012/01/uusi-vuosi-taynna-lupausta-tavoitteista.html

  Lukekaa, kysykää ja kommentoikaa :)

  VastaaPoista
 2. Vastuu luo myös vapautta, ja se jos mikä on voimaannuttavaa ja nautinnollista. Sanoisin, että ihminen tarvitsee elämäänsä ja arkeensa sopivassa suhteessa sekä vastuuta että vapautta. Aivan samalla tavalla kuin haasteita ja spontaaniutta suhteessa osaamiseen ja rutiininomaisuuteen.

  Toiset kasvaa vastuuseen pienestä pitäen, ja toisille se tuntuu olevan vaikeaa myös aikuisiällä. Vastuuta kannattaa opetella ja jokaiselle se näyttäytyy erilaisena. Kenelle se on vastuuta lapsistaan tai siitä, että lähtee lenkille, kenelle talouden haltuunottamista tai yrityksestä huolehtimista. Itse olen miettinyt paljon omista haaveistaan ja unelmistaan vastuunottamista. Niissä asioissa voisinkin joku päivä soitella sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä näen myös yhdeksi tärkeimmistä vastuun ottamisen kohteista juuri nuo omat unelmamme ja haaveemme. Odottelen soittoasi :)


   - Tapani

   Poista