torstai 22. joulukuuta 2011

Positiivinen asenne on henkisen kasvun edellytys


Saimme noin kuusi viikkoa sitten yritykseemme harjoittelijan. Jo kolmisen kuukautta sitten saamani puhelun alkuhetkinä uskoin, että harjoittelijastamme Sannista tulee erinomainen vahvistus Jyväskylän yksikkömme vahvuuteen. Sanni osoittautuikin todella tärkeäksi ilopilleriksi syksyn tohinassamme ja erottautui edukseen etenkin positiivisen sekä ennakkoluulottoman asenteensa ansiosta. Vanha sananlasku "kukaan ei ole seppä syntyessään" pätee meihin kaikkiin ja harjoittelijana mukaan hyppääminen vauhdikkaaseen työyhteisöömme ei varmasti onnistu kaikilta. Oppimista ja uusiin asioihin tarttumista voi joko pelätä tai sitten voi ajatella positiivisesti ja ryhtyä työhön rohkeasti onnistuneeseen lopputulokseen uskoen. Sanni näytti työyhteisössämme kuuden viikon ajan esimerkkiä jalkimmäisestä vaihtoehdosta. Seuraavassa on Sannin tarina hänen harjoittelustaan.


HARJOITTELU TRAINER4YOU:N JYVÄSKYLÄN YKSIKÖSSÄ
Olen liikunnanohjaajaopiskelija Kajaanin Ammattikorkeakoulusta ja opiskelen kolmannella vuosikurssilla. Yksi opintoihini kuuluva harjoittelu on nimeltään perusharjoittelu, jonka tarkoituksena on syventää opittua tietoa liikunta-alan hallinnollisista työtehtävistä. Kun olin tutustunut Trainer4You:n nettisivuihin ja käynyt tapaamassa Tapania, koin Trainer4You:n olevan oikea paikka suorittaa harjoittelu, koska olen erityisen kiinnostunut liikunta-alan yritystoiminnasta ja lisäksi erikoistun opinnoissani terveysliikuntaan. Ja valintani oli todellakin oikea!
Ensimmäisenä päivänä oli paljon jännitystä ilmassa, kun saavuin toimistolle. Lisäjännitystä toi tietysti se, että tiesin olevani ensimmäinen harjoittelija Trainer4You:lla. Yritin kuitenkin kääntää tämän asian positiiviseksi energiaksi itselleni, nähdä sen mahdollisuutena. Heti ensimmäisistä päivistä lähtien pääsin tekemään paljon mielenkiintoisia sekä harjoitteluni kannalta tärkeitä ja hyödyllisiä työtehtäviä. Työtehtävien pääpaino oli markkinoinnissa; yhteistyötahojen kartoittaminen ja yhteyden ottaminen niihin (yritykset, kuntokeskukset, urheiluseurat, lehdet, tapahtumat) sekä materiaalien jakaminen kentälle ja materiaalien postittaminen. Markkinointiin liittyi myös Kasvumarkkinoinnin – koulutukset, joissa olin mukana kerran Jyväskylässä ja kerran Tampereella. Pääsin seuraamaan valmennuksia sekä ohjaamaan itse, tekemään Inbody – mittauksia ja antamaan niistä palautetta asiakkaille, pitämään lajikokeiluja, tekemään kehonikämittauksia ja tutustumaan myös hyvinvointianalyyseihin. Lisäksi sain olla mukana tapahtumissa, asiakastapaamisissa ja palavereissa sekä sain hyvän perehdytyksen yritystoiminnan hallinnollisiin tehtäviin, joka oli harjoittelun tavoitteiden kannalta myös tärkeä asia.
Koko harjoittelun ajan tunsin itseni kuuluvan osaksi työryhmää. Sain osallistua keskusteluihin ja mielipiteitäni kuunneltiin yhtä lailla kuin muidenkin työryhmän jäsenten. Pystyin olemaan avoin ja rehellinen, enkä tuntenut oloani milloinkaan vaivaantuneeksi. Oli hienoa saada ns. omia työtehtäviä, joiden tekeminen hyödytti itseni lisäksi myös muita työryhmän jäseniä. Lisäksi valmennuksiin osallistuminen ja tuntien pitäminen oli todella mukavaa ja sain niistä lisää arvokasta ohjauskokemusta. Kehittävät palautekeskustelut valmennustuntien jälkeen olivat hyödyllisiä tulevaisuutta ajatellen. Harjoittelu Trainer4You:lla näytti minulle, millaista työnteko on työryhmässä, jossa kaikki oikeasti pitävät työstään, tukevat toisiaan ja tulevat hyvin kaikkien kanssa toimeen. Nautin harjoittelustani todella paljon! Kiitos Trainer4You:n Jyväskylän tiimille, sekä muille Trainer4You:n työntekijöille, joiden kanssa sain tehdä yhteistyötä harjoitteluni aikana.
Sanni Tonteri
Kajaanin Ammattikorkeakoulu
Liikunnanohjaajaopiskelija

Kiitos Sanni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti