keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Tiimi yksilöiden rikastavana kasvualustana

Meillä kaikilla on unelmia. Jos uskomme unelmiimme ja olemme päättäneet saavuttaa haluamamme, unelma voi saada aikaan kristallinkirkkaan, toimintaamme kiintotähden lailla ohjaavan vaikutuksen. Unelmiemme toteutuminen ei kuitenkaan tapahdu lottovoiton tavoin, vaan se vaatii meiltä valtavasti hikeä sekä kykyä kasvaa haasteidemme edessä. Hikeä olemme useimmiten valmiita uhraamaan, mikäli koemme unelmamme saavuttamisen meille riittävän tärkeäksi mutta kasvuvaateisiimme emme useinkaan onnistu vastaamaan ilman kanssaihmistemme tukea. Tällöin rikastavan kasvualustan tarjoava tiimi voi olla siunauksemme.

Harva meistä on seppä syntyessään ja kasvaminen haasteidemme edessä vaatii meiltä rohkeutta asettaa itsemme alttiiksi myös epäonnistumisille. Tiimimme voi tällöin toimia rohkaisijanamme kehitysaskelten ottamisessa ja turvaverkkona, mikäli astumme harhaan. Kasvamistamme tukeva tiimi voi muodostua millaisesta sosiaalisesta yhteisöstä tahansa – ystäväpiiristä, työyhteisöstä tai harrastusporukasta. Parhaimmillaan tiimi tarjoaa meille myös kasvueväitä jo pelkästään päivittäisessä vuorovaikutuksessamme yhteisömme sisällä. Jos uskallamme hakeutua itseämme kokeneempien ja taitavampien ihmisten pariin, kasvumme on taattua. Tärkeintä oikeanlaisen, rikastavan kasvualustavan tarjoavan tiimin muotoutumisessa on se, että löydämme ympärillemme paljon erilaisuutta – jotain, mitä omasta vahvuusrepertuaaristamme ei löydy.

”Jos haluat kulkea nopeasti, kävele yksin. Jos haluat päästä pitkälle, kulje yhdessä toisten kanssa." – Afrikkalainen sananlasku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti