perjantai 21. lokakuuta 2011

Tämän päivän kiinnostavimmat tarinat muodostuvat huomisen todellisuudeksi

Ilman visiota ja tavoitteita tulevaisuutemme määrittyy epämääräisten sattumien avulla. Me kaikki tiedämme, että lotossa päävoiton todennäköisyys on marginaalinen. Lottoamme silti ja odotamme joka lauantai juuri sitä päävoittoa. Lottoamisella on toki meille myös viihteellistä arvoa mutta haluammeko pelata lottoa myös oman elämämme suunnalla ja tulevaisuudellamme. Minä en ainakaan halua! Emme tietenkään voi täysin päättää, mitä tulevaisuutemme tuo tullessaan mutta jos muistamme tutkailla silloin tällöin sitä, mitä todella elämältämme haluamme, alkaa mieleemme rakentua kiinnostava tarina tulevaisuudestamme. Kun rakennamme tulevaisuustarinaamme, auttaa se meitä tekemään yhä suuremman osan noin 60 000:sta päivittäisestä valinnastamme oikein ja ympäröivä maailma alkaa suorastaan kaatamaan mahdollisuuksia syliimme.

Jos haluamme saavuttaa suuria, on meidän uskallettava ajatella isosti. Yksin tavoitteiden saavuttaminen on useimmiten monin verroin työläämpää kuin hyvässä seurassa. Pyydä siis kanssaihmisesi rohkeasti apuun tavoitteitasi kohti pyrkiessäsi. Jos tarinasi taustalta löytyy rehti ja suoraselkäinen vastaus kysymykseen ”Miksi?”, matkaseuraa ei tarvitse pitkään etsiskellä. Ketään ei voi tietenkään pakottaa mukaan mutta kiinnostavan tarinan avulla löydätkin ympärillesi ihmisiä, joilla on intohimoa yhteiseksi muodostuneen visionne tavoitteluun. Mukaasi hyppäävät ihmiset ovat tehneet valintansa vahvoin perustein ja heidän sitoutumisensa on täten huipussaan!

Kerro tarinaasi innostavasti, avoimesti ja sydämestäsi kumpuavasti. Jos et itse usko tarinaasi, et varmasti saa ketään muutakaan uskomaan siihen. Oli kyseessä pieni tai suuri tarina – personal trainerin yksittäinen asiakas elämäntapamuutostavoitteineen, kasvuyritys gasellinloikkineen tai vaikkapa hurja tavoite suomalaisten liikuntatottumusten muuttamisesta pysyvästi paremmaksi – on aina ensin yhden ihmisen uskottava muutoksen mahdollisuuteen. Kun tämä yksi ihminen sitten kertoo tarinaansa kiinnostavalla ja mukaansatempaavalla tavalla ympärilleen, voivat seuraukset olla ennenkuulumattomia. Se miltä tulevaisuus näyttää, on kiinni vain meistä itsestämme. Tulevaisuus asustaa jo nyt meidän mielissämme!

3 kommenttia:

 1. Konkreettisilla tavoitteilla on valtava voima ja totta, sopivien muiden ihmisten pienellä tai suurella avulla ne toteutuu.

  VastaaPoista
 2. Tutkimuksen mukaan, kun kerromme tavoitteistamme muille lisää se 70:lla %:lla todennäköisyyttä saavuttaa nuo tavoitteet. Jakakaamme tavoitteemme siis toisillemme.
  - Makke Leppänen

  VastaaPoista
 3. Kiitos mielenkiintoisista kommenteistanne Outi ja Makke!

  VastaaPoista