keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Rutiinien sekä kovan työnteon rakastajat menestyvät nyt ja tulevaisuudessa

Thomas Edison sanoi aikanaan, että neroudessa on 1 % inspiraatiota ja 99 % hikeä. Hieman tuoreempi versio kovan työn sekä perusasioiden tekemisen merkityksestä menestyksen tavoittelussa mainittiin pari viikkoa sitten kauppalehdessä, jossa Kauppalehden Viisasten kerhoon kuuluva Timo Lappi muistutti säännöstä, jonka mukaan periksi antamattoman työnteon merkitys yrityksen menestyksestä on 90 % ja puolestaan uniikin yritysidean merkitys on ainoastaan kymmenen prosenttia. Rakennamme menestyksemme rutiineja rakastamalla ja ne yksilöt, jotka sisäistävät tämän toimintafilosofian sekä yritykset, jotka onnistuvat jalkauttamaan kyseisen kulttuurin tehokkaasti koko työyhteisöönsä, ovat tulevaisuuden suunnannäyttäjiä myös fyysisen hyvinvoinnin asiantuntijabisneksessä.

Rutiinit tarkoittavat päivittäistä perustyötämme, joka voi koostua vaikkapa myynnin, markkinoinnin, johtamisen, suorittavan työn tai hallinnollisten toimintojen rutiineista. Menestyjät valmistautuvat tekemisiinsä huolellisesti ja tekevät työtehtävänsä täydellisyyttä tavoittelematta mutta aina erinomaiseen lopputulokseen yltäen. Esimerkiksi hieman ”liian hyvä” huolenpito jo olemassa olevista asiakkaista on useimmiten monin verroin tuottavampaa ajankäyttöä kuin säntäily satunnaisten uusien asiakkaiden perässä. Yhtälailla olemassa olevien tuotteiden erinomaisuuden näkeminen kuukaudesta ja vuodesta toiseen vain maltillisesti uudistuen on usein kannattavampi toimintamalli kuin jatkuva uuden luominen hieman summittaisesti ideasta toiseen sinkoillen.

Toki menestyksemme vaatii myös idearikasta, taitavaa ja luovaa kehitystyötä mutta kehitystyö ei koskaan voi vaatia päivittäisten rutiiniemme sivuun sysäämistä. Tulevaisuuden markkinoita rakentava kehitystyö vaatii valtavaa intohimoa ja uhrauksia. Se vaatii myös kehittäjältä avointa mieltä sekä kehittäjän ympärille oikeanlaista verkostoa – muun muassa kannustavaa mutta sopivan kriittistä tiimiä. Kehittämiseltä ja uuden luomiselta katoaa kuitenkin pohja hyvin nopeasti, mikäli rutiinitasomme ei olekaan riittävän korkealla tai unohdamme rutiiniemme rakastamisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti