keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Tue toimialaamme – Kehu ja nosta jalustalle kanssaihmisiäsi

Liikunta- ja hyvinvointiala kasvaa hurjaa vauhtia. Saamme alalle jatkuvasti yhä enemmän taitavia tekijöitä mutta tarve tekijöille tuntuu kasvavan vielä hurjempaa vauhtia. Viimeistään tässä vaiheessa on olennaista ymmärtää, että alan toimijoiden pahimpia kilpailijoita eivät ole muut alan toimijat, vaan uhkakuvat ovat muualla – pahimmat esteet ennen kaikkea omassa mielessämme.

Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että ennaltaehkäiseviä fyysisen hyvinvoinnin asiantuntijapalveluita tarvitaan kansanterveydellisestäkin näkökulmasta nyt enemmän kuin koskaan, tuloksekasta toimintaa toteuttavia tahoja on kentällä tällä hetkellä auttamattomasti liian vähän ja kakkua tosiaan riittää jaettavaksi. Ylen äskettäin uutisoiman tutkimuksen perusteella ennenaikaisen eli turhan eläköitymisen aiheuttamat kustannukset yrityksille ja valtiolle ovat vuosittain 24 miljardia euroa. Suureen osaan näistä on mahdollista saadaa ehkäisevää vaikutusta oikein toteutetuilla fyysisen hyvinvoinnin asiantuntijapalveluilla…

Sanotaan, että suomalaiset ovat kateellista kansaa. Itse en usko kateudessa olevan mitään hyvää, vaikka joskus niin huumorilla väitetäänkin. Jos käytämme rajallisia energiaresurssejamme enemmän toisten tekemisen seuraamiseen kuin omamme eteenpäin viemiseen, jäämme kehityksen junasta asemalle pörräämään muiden kateellisten kanssa. Tulevana viikonloppuna pääsen jälleen nauttimaan hienosta seminaaritunnelmasta Jyväskylässä järjestettävään Tuottava vastuullisuus -seminaariin, jonka upeiden esiintyjien joukosta esiin nostettakoon USA:n 45. varapresidentti Al Gore. Viime vuoden pääesiintyjältä jäi puseroon muun muassa seuraava viisaus: ”Kateelliset ja pahansuovat ihmiset eivät opi, koska valtaosa oppimisesta on mallioppimista.”

Tärkeintä on alan uskottavuuden nostaminen sekä toimijoiden ammattitaidon kehittäminen. Alallemme tarvitaan siis entistä enemmän laaja-alaista elämänkokemusta ja osaamista omaavia tekijöitä. Tarvitsemme myös vankkaa yhteistyöhenkeä. Toisten kehuminen on aina helpompaa kuin itsensä, joten kannattaa opetella julkisen kiitoksen antaminen osaksi arkeasi. Näin saat varmasti kehuja roppakaupalla myös itsellesi. Pienet, usein toistuvat oikeat valinnat ovat suurten muutosten ja saavutusten taustalla. Kun teemme näitä oikeita valintoja yhdessä, on meillä mahdollisuus nostaa toimialamme asemaan, josta hyötyy itsemme lisäksi koko Suomalainen yhteiskunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti