maanantai 26. syyskuuta 2011

Tee työtä, josta nautit ja jonka osaat parhaiten

Useimmilla meistä on paljon asioita, joista meidän kannattaa välillä muistaa olla kiitollinen. Yksi tällainen asia on työ, josta nautimme, joka haastaa meitä kehittämään itseämme ja joka tuo meille usein onnistumisen tunteita. Jos kohdallasi tilanne on kuitenkin toisin, pysähdy ja mieti, voisitko muuttaa asian tilaa jollakin tavoin. Kuulostelepas, alkaako mieleesi tulvia esteitä, jotka tekevät muutospyrkimyksesi mahdottomiksi vai piirtyykö silmiisi jo kuvaa tulevasta unelmatyösi? Voisiko olla jopa niin, että nykyinen työsi ON unelmatyösi? Ehkä tarvitset tarkasteluusi ja nykyisen työsi arviointiin vain uuden näkökulman tai hieman positiivisemmat kakkulat. Jos uskot parempaan ja se on Sinulle mielessäsi totta jo nyt, tulet varmasti saavuttamaan tavoitteesi – unelmatyösi! Kun sitten pääsemme tekemään niitä asioita, joista todella nautimme, meidän on myös helppoa kehittyä tekemisessämme erinomaisiksi osaajiksi. Kaikki eväät positiivisen oravanpyörän käynnistymiseen alkavat olemaan kasassa!

Kuitenkin myös meillä onnenpekoilla ja –pirkoilla, jotka olemme jo löytäneet kiinnostavan työmme – ehkä jopa unelma-ammattimme – on edessä omat haasteemme. Unohdamme nimittäin uskomattoman helposti, kuinka onnekkaita olemme. Usein ruoho alkaa jonkin ajan kuluttua vihertää enemmän aidan toisella puolen ja uutuudenviehätys upottaa alleen aiemmin löytämämme aarteet.

Mitä työssämme menestyminen ja tavoitteiden saavuttaminen meiltä sitten vaatii? Tarvitsemme pärjätäksemme aimo annoksen suunnitelmallisuutta ja kärsivällisyyttä, uskoa omaan tekemiseemme sekä tarmokkuutta tehdä suunnitelmamme todeksi. Harva haluaa tehdä kovinkaan pitkään työtä ja koettaa kehittää itseään asioissa, jotka vain vaikuttavat hienoilta kaikessa uutuuden kimalluksessaan ja monimutkaisuudessaan mutta joista ei oikein tunnu lähemmässä tarkastelussa löytyvän päätä eikä häntää. Havittelemalla koko ajan uutta ja unohtamalla olemassa olevien asioiden arvostamisen, saamme juosta tavoitteidemme perässä loputtomasti. Useimmiten onni löytyy jo tiedossamme olevien yksinkertaisten asioiden tekemisestä sekä omaamiemme taitojen hyödyntämisestä uudella ja innovatiivisella tavalla. Tarmoa työviikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti