torstai 22. syyskuuta 2011

Luoko yrittäjämäinen työnteon asenne kiirettä?

Oletteko koskaan kuulleet kanssaihmistenne valittavan kiirettä? Uskonpa, että Tekin kuulette sitä lähes päivittäin. Itse myönnän sortuvani siihen myös silloin tällöin. Olen yrittäjämäisen, tarmokkaan ja määrätietoisen työnteon asenteen kannattaja. Minulla on upea etuoikeus tehdä työtä, josta todella pidän ja joka tuottaa minulle paljon mielihyvää sekä onnistumisen kokemuksia. Lisäksi työyhteisöni on mitä parhain. Väitän, että vaikka todella monilla ihmisillä on kanssani sama tilanne, koemme silti usein ahdistusta työmme kiireisyydestä. Onko ahkera, yrittäjämäisellä asenteella työtään tekevä ihminen kiireisempi kuin muut työntekijät? Ei varmasti! Kalenterin hallinta on taitolaji. Tässä muutama vinkki, joilla voit kasvaa almanakkasi ruhtinaaksi.

Väitän, että kokemus tuo päiviimme lisää aikaa. Jos työpäiväsi täyttyvät kiireen tunteesta, pyri tiedostamaan ongelma, mieti siihen syitä ja tartu tomerasti toimeen tilanteen muuttamiseksi. Kiireen tunteen vähentämisessä ensimmäinen asia on tehtävien järjestäminen tärkeysjärjestykseen. Kaikkia asioita ei tarvitse varmastikaan tehdä tässä ja nyt. Kun olet aikatauluttanut tehtäväsi, niin huomaat, että kaikkihan onkin tehtävissä, kun vain alat tekemään tärkeimmästä päästä ja lopetat kiireen päivittelyn.

Kokenut kalenterinsa herra tietää mitä voi luvata. On mukavaa olla ihmisille ylenpalttisen ystävällinen ja luvata vaikka kuu taivaalta. Hetken huuma ja ”hyvän jätkän maine” kuitenkin haihtuvat, jos lupaat asioita, joita et voi pitää ja aikataulusi pettävät alvariinsa. Uskalla sanoa ”ei” ja opeta asiakkaillesi sekä työkavereillesi hieman kärsivällisyyttä.

Luota ympärilläsi oleviin ihmisiin! Jos huolehdit työpaikallasi mudenkin töistä, et varmasti saa pääsi sisäistä höpötystä ja kaaosta kuriin. Ihmisten suhteen voi harvoin olla liian välittävä mutta tiettyjen asioiden osalta on tärkeää opetella olemaan jopa hieman välinpitämätön. Irrottamalla huomiosi tehtävälistasi tärkeimpiin asioihin saat aikaan monin verroin enemmän ja tarjoat kanssaihmisillesi tilaa kasvuun.

Yrittäjämäinen työnteon asenne on avain tulevaisuuden menestykseesi ja kiire on vain tunne pääsi sisällä. Ota koppi kaaoksesta! Kokeile sitä jo tänään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti