lauantai 10. syyskuuta 2011

Asioista jää mieleen vain murto-osa – fiilikset sen sijaan muistetaan pitkään!

Pääsin tänään avaamaan koulutussyksyn omalta osaltani Jyväskylän Hyvinvointivalmentaja –koulutuksessa. Karhun Juha oli aloittanut jo eilen opiskelijaporukan innostamisen ja oli ilo päästä jatkamaan hyvin käynnistynyttä matkantekoa. Trainer4You Hyvinvointivalmentaja –koulutus on poikkileikkaus liikuntaan motivoitumisen saloihin, tuloksekkaan harjoittelun kulmakiviin, hyvän kunnon osa-alueisiin, ravitsemukseen sekä ohjaajan ja valmentajan työhön. Asiaa tulee parissa päivässä melkoisesti ja koulutuksen tärkein tavoite on käynnistää oppimisprosessi, koska matka jatkuu kohti Kuntosalivalmentaja- sekä Personal trainer –koulutuksia. Oikeanlainen oppimisprosessin käynnistyminen jää kuitenkin puolitiehen, mikäli fiilis koulutuksen jälkeen ei ole huikea niin opiskelijoilla kuin kouluttajillakin.

Tämän ensimmäisen portaan ohjaajakoulutuksen jälkeen useilla opiskelijoilla on hieman jännitystä muun muassa siitä, että ”opinkohan minä nyt nämä toiminnallisen anatomian kiemurat ja voimanportaat koskaan…” Näin tänäänkin. Oppi tarttuu varmasti ja taidot karttuvat tulevien ohjaajakoulutusten aikana! Tärkeintä on, että fiilis on tässä vaiheessa oppimiselle otollinen. Että vastaanottimet ovat viritettynä oikealle taajuudelle!

Fiilis ratkaisee, fiilikset jäävät mieleen ja oikea fiilis avaa oppimiskanavat. Tämä pätee niin Personal trainer –koulutuksen opiskelijoihin kuin kuntoiluaan personal trainerin kanssa aloitteleviin liikuntanoviiseihinkin. Hymy ja hyvä fiilis antavat motivaation liekille happea ja sen on mahdollista palaa pitkään – ehkä jopa loppu elämän ajan. Kiitos, että sain tästä taas tänään niin kouriintuntuvan muistutuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti