tiistai 30. elokuuta 2011

Oikeat asiat - oikea asenne!

Oma lajitaustani kansallisella kilpatasolla koostuu pääasiassa kestävyyslajeista. Päälajini oli reiluun pariinkymppiin saakka hiihto, jonka jälkeen aloin opetella kuntoilua. Hiihtourheilua harrastaessani kuulin usein sanottavan, että jos harjoittelun määrä olisi yksin merkitsevä tekijä menestyksen mittarina, olisi Suomessa satoja maailmanmestareita. Harjoittelun maailmanmestareita! Tärkeää onkin se, tekeekö riittävästi oikeita asioita.

Menestyminen vaatii yhden oikean asian hahmottamista kymmenien väärien joukosta. Menestyminen vaatii pelisilmää. Tulevaisuuden menestyjällä pitää olla valtava halu kehittää itsestään taitava oikeiden asioiden hahmottaja. Työpäivän täyttäminen väärillä asioilla on helppoa ja turvallista ja uusien asioiden tekeminen vaatii puolestaan rohkeutta. Helpot ja turvalliset asiat ovat todella harvoin juuri niitä asoita, jotka vievät kohti menestystä. Epämukavuusalueelle astuminen on välttämätöntä ja on tehtävä taidokkaasti sekä harkiten - mutta määrätietoisesti. Oikeiden asioiden hahmottamisessa hyvä ja sopivan kriittinen tiimi on usein korvaamaton apuväline.

Kun menesyksesi kannalta oikeat asiat alkavat hahmottua, vaatii onnistuminen ja menestystä kohti kulkeminen enää tarmoa ja oikeaa asennetta. Vaativimpiinkin asioihin on tartuttava rohkeasti. Muista syödä sammakko heti aamupalaksi!

2 kommenttia: