keskiviikko 17. elokuuta 2011

Intohimo menestyksen tekijänä

Minulla on ilo tuntea monia henkilöitä, jotka suhtautuvat erityisen intohimoisesti työhönsä, opiskeluunsa, harrastuksiinsa, parisuhteeseensa, itsensä kehittämiseen – koko elämäänsä. Koen, että itsellänikin on elämässäni monia asioita, joihin suhtaudun palavalla innolla ja suoranaisella intohimolla. Intohimoinen suhtautuminen asioihin on välttämätöntä varsinkin silloin, kun haluamme todella saavutaa jotain ja olla jossakin erinomaisen hyviä. Tällainen kirkas tavoite on toisaalta myös intohimon sytyttäjä.

Elämme maailmassa, jossa ärsykkeiden paljous turruttaa meitä jatkuvasti. Oli kyseessä työtehtävät, harrastukset tai tv:n katselu, joudumme jatkuvasti valitsemaan lukemattomien vaihtoehtojen väliltä. Esimerkiksi työelämän kohdalla tämä saa meidät tuntemaan itsemme usein kyvyiltämme ja jaksamiseltamme riittämättömiksi. Tällainen tunne aiheuttaa useimmissa meissä lamaantumista ja välinpitämättömyyttä. Kyseiset tuntemukset ovat intohimon pahimpia tappajia.

Intohimon syttymisessä merkittäviä rooleja näyttelevät muun muassa tahto, päättäväisyys ja asenne, jotta ensimmäiset vastoinkäymiset eivät murskaa orastavaa intohimoa. Intohimoinen henkilö haluaa ymmärtää muita ja oppia tekemään monia uusia asioita hyvin mutta hän ymmärtää, että jos jossakin asiassa haluaa olla erityisen hyvä – ehkä jopa maailman paras – on silloin tiedostettava omat vahvuutensa ja erikoistuttava kehittämään niitä. Intohimo on eräs tärkeimmistä ”elämän eliksiireistämme”. Se auttaa meitä paitsi kehittymään elämämme osa-alueilla erinomaisiksi myös pysymään terveenä, vireänä ja onnellisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti