perjantai 1. lokakuuta 2010

Motivoidu ja opi!

Ilman motivaatiota ei ole toimintaa. Ilman toimintaa ei saavuteta tuloksia. Jos motivoituisimme helposti elämämme tärkeisiin asioihin, niin työntekomme ja vapaa-aikammehan täytyisi olla silloin kuin ruusuilla tanssimista. Miksi kuitenkin omasta hyvinvoinnista huolehtiminen tuntuu olevan niin monille liian työlästä toteutettavaksi ja työssäkäynti pakkopullaa?

Jos pohdit edellistä kysymystä omassa elämässäsi, niin ota kahvikuppi käteesi, pysähdy hetkeksi tarkastelemaan tilannettasi ja tee tarvittavat toimenpiteet. Puhkaise kupla, jossa elät! Muutos asustaa Sinussa itsessäsi ja se on vain herätettävä horroksestaan.

Olen jälleen syksyn aikana todennut, että liikunta- ja hyvinvointialan tulevien osaajien kouluttaminen on upeaa työtä. Tulevien personal trainereiden ja kuntosalivalmentajien palava into ja uuden oppimisen riemu ovat niin voimaannuttavaa seurattavaa, että pelkkä ajatuskin siitä lämmittää rintaa. Lisäksi saan itse olla jatkuvasti oppijan asemassa. Olen tehnyt valmennustyötä yli kymmenen vuoden ajan ja kouluttanut liikunnan ammattilaisia useita vuosia ja koen oppivani edelleen jokaisena työpäivänäni jotain uutta. Koen valtavaa kiitollisuutta myös jokaisesta vastoinkäymisestä, joka tielleni sattuu, koska ne pakottavat minut tarkastelemaan toimintaani, oppimaan ja kehittymään. Jyväskylän Ammattikorkeakoulun Tiimiakatemialla sanotaan: ”Moka on lahja!” Tämä on täyttä totta.

Uskon siis oppimisen voimaan. Uskon siihen liikuntatottumusten muutoksessa, liiketoiminnassa, parisuhteessa – kaikessa ympärillämme olevassa. Herätä itsesi, asiakkaasi ja tiimisi oppimisen maailmaan. Viritä aistinkanavasi kasvun taajuudelle ja ole armollinen oppijan rajallisuutta kohtaan – vaikka se olisit Sinä itse. Muista, että oppimisessa tulee myös taantumia tai vähintään tasanteita. Ne ovat välttämättömiä kehittymisen kannalta. Rohkea ja avoin suhde ympäröivään todellisuuteesi on tärkeintä. Oppiminen on ihmiselle helpompaa kuin hengittäminen, koska synnymme maailmaan oppimaan. En ole koskaan tavannut yhtään ihmistä, jota oppiminen ei innostaisi ja motivoisi oppimaan lisää. Päätän tämänkertaisen kirjoitukseni suggestopedian ja reservopedian kehittäjän Georgi Lazanovin sanoihin: ”Oppimisessa on kysymys asenteesta eikä kyvykkyydestä.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti