perjantai 1. lokakuuta 2010

Miksi liikunnasta voi tehdä kannattavaa liiketoimintaa?

Liikunta-ala on suuressa murroksessa. Tulevat mullistukset järisyttävät yhteiskunnan rakenteita niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla – yhtälailla yksilöiden kuin organisaatioidenkin näkövinkkeleistä. Asenteet liikunta-alaa kohtaan muuttuvat kovaa vauhtia positiivisemmiksi ja liikunta nähdään yhä konkreettisempana elämänlaadun parantajana, rahan säästäjänä sekä terveyden edistäjänä. Toisaalta liikunta-ala tarjoaa haasteita palveluiden tarjoajille, koska vaatimukset tarjottujen ratkaisujen tuloksekkuudesta sekä vaikuttavuudesta kovenevat jatkuvasti ja laadun odotetaan olevan kaiken kaikkiaan korkeaa. Tämän ansiosta alalla työskenteleville on jatkuvasti tarjolla enemmän ja enemmän mielekkään haasteellisia työtehtäviä.

Liikunta-alan muutamia perisyntejä ovat olleet muun muassa ”jumppa-alan leima”, väärä hinnoittelu, heikko liiketoimintaosaaminen sekä ajatteleminen liian pienesti. Uskon, että Sinä, arvoisa lukija, löydät Liikunnasta liiketoimintaa –blogista ainesosia menestysreseptiisi ja voit olla vahvana lenkkinä rakentamassa liikunta-alan menestystarinaa. Yhteinen päämäärämme on luoda liikunta-alalle yhä menestyvämpää ja innovatiivisempaa liiketoimintaa sekä valjastaa tarjonta tukemaan parhaalla mahdollisella tavalla lisääntyvää kysyntää ja kansanterveyden paranemista. Kaiken kaikkiaan tehtävämme on auttaa asiakkaitamme ostamaan oikein!

Liikkumattomuus luetaan maailmanlaajuisesti viiden eniten ennenaikaisia kuolemantapauksia aiheuttavan riskitekijän joukkoon muun muassa tupakoinnin ja korkean verenpaineen kanssa. Näistäkin tekijöistä toiseen liikunnalla on parantava vaikutus. Liikkumattomuus on yhteiskunnalle, yrityksille ja yksilöille valtavan kallista ”lystiä” mutta ammattitaitoisella liikuntatarjonnalla kyetään säästämään puolestaan suunnattomia summia rahaa ja aikaa sekä tarjoamaan kansalaisille parempaa elämää pidempään.

Kun teemme liikunnasta kannattavaa liiketoimintaa, voittajia löytyy joka leiristä. Liikunta-alan yrittäjien menestyksestä hyötyvät niin ”lottokansalaiset”, monien muiden alojen yrittäjät kuin yhteiskunnan päättäjätkin. Jatka blogini lukemista, niin kerron Sinulle menestysreseptin kaikki ainekset.

Parempi menestyminen vaatii oppimista ja kasvamista. Oppimisessa ja kasvamisessa tärkeänä ainesosana on kärsivällisyys. Sen vuoksi päätänkin tämän päivän kirjoitukseni Sakari Pietilän osuviin sanoihin: ”Mestaruus ei synny satunnaisilla nousuilla toiminnan tasossa vaan parantamalla rutiinitasoa sinnikkäästi joka päivä.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti