keskiviikko 29. syyskuuta 2010

”Kiire… Jaksanko?” No jaksat – hyvä ihminen!

Kerro mieluummin, että Sinulla on mukavasti tekemistä ja olet taas aloittanut kaamoksen torjuntatalkoot tekemällä pari kertaa viikossa puolen tunnin aamutreenin ennen töihin menoa. Usko minua! Se on vain itsestäsi kiinni. Kokeile! Työpäiväsi on näin täysin eriluokkaa kuin velttoillessasi viimeminuuteilla ylös sängystä keskelle kaaosta ja seuraavana yönä nukuttaakin paremmin. Positiivinen kierre on käynnistynyt. Elämä on valintoja!

Äskeinen saarnani liittyy hyvin olennaisesti liike-elämään alalla kuin alalla. Alla oleva Taloussanomien artikkeli laulaa samaa laulua kuin muutkin huolestuneet kuorot. Tietotyötä tekevältä kansalta vaaditaan yhä enemmän ja työn henkinen kuormittavuus kasvaa edelleen jatkuvasti.

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2010/09/20/14-kertaa-tehokkaampaa-tyota---ei-ihme-jos-vasyttaa/201013006/12

Olen itse tarkastellut tilannetta vuosien ajan ”sisäpiiristä” ja todistanut lukemattomia kertoja uupumaisillaan olevissa ihmisissä liikunnan avulla tehdyn elpymisen ihmeen. Pysyäkseen tulevaisuudessa kannattimillaan suomalainenkin työelämä tarvitsee ihmeitä. Onneksi vain hyvin pieniä – yksittäisten ihmisten innostumisen ihmeitä. Toivottavasti me hyvinvointialan ammattilaiset näytämme esimerkkiä ja ennen kaikkea pidämme itsemme taistelukykyisinä. Rajuilma on tulossa – toivokaamme, että positiivinen sellainen.

Olkaa esimerkkejä ja tehkää oikeita valintoja päivittäin! ”Itsensä johtaminen on vaikein laji…” Puppua! Itsensä johtaminen on helppoa! Tarvitsemme esikuvia, joihin voimme samaistua. Kiitos, Te liike-elämän edelläkävijät, jotka olette jo sisäistäneet, että fyysisen kunnon ylläpito on itsensä johtamisen tärkein kulmakivi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti